Linkgyujtemény:

 

ANTHROPOLIS Antropológiai Közhasznú Egyesület

url: http://www.anthropolis.hu/

"A magyar ANTHROPOLIS Egyesület fiatal kulturális antropológusok autonóm társasága (NGO), akik az elnevezésből fakadó összefüggéseket (ember-környezet-világ-város-embertudomány) szélesen értelmezve korszerű és alkalmazható kulturális antropológiai ismeretek mentén kívánnak közösen gondolkodni, kutatni és tevékenykedni." 

Demos Alapítvány

url: http://www.demos.hu

A DEMOS Magyarország az elsősorban angolszász területekről ismert úgynevezett "think-tank" szervezet. "A think-tank olyan speciális kutatóintézet, amelynek célja, hogy friss gondolatokkal, megoldási javaslatokkal segítse a közgondolkodást, a társadalmi együttműködést. Újszerű ugyanakkor kifejezetten gyakorlatias megoldási javaslatokat dolgoz ki a közbeszéd alakításra. A think-tankek egyaránt végeznek kutatásokat felkérésre és saját problémafelvetés alapján, melyek eredményeit rendszerint közkinccsé is teszik. A kutatásokon, elemzéseken túl viták és konferenciák szervezésével is elősegítik, hogy az érintett témák a társadalmi figyelem középpontjába kerüljenek."

Magyar Társadalomtudományi Digitális Archívum

url: http://www.arcanum.hu/fszek/

A magyar szociológiatörténet klasszikusai - A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteményéből

A művek eredetije a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyűjteményébe tartozik, és a magyar kulturális örökség részét képezi. A projekt célja, hogy a magyar szociológia- és társadalomtudomány-történet klasszikus alkotásait a lehető legkorszerűbb technikával örökítse át az utókornak. Ajánljuk ezt az adatbázist mindazoknak, akik tudományos vagy oktatási céllal közelítenek a magyar kultúra-, tudomány- és társadalomtörténetnek ehhez az izgalmas korszakához.

Metazin

url: http://www.metazin.hu

Lapok lapja, szemlék szemléje

Az első magyar metazin folyamatosan frissülő válogatást kínál a világhálón található tartalmakból, főként újságok vélemény- és tárcarovatából, hetilapok és folyóiratok cikkeiből.

A témák: politika és politikai elmélet, a kultúra társadalmi vonatkozásai és az internetes tartalomszolgáltatás világa.

Replika

url: http://www.replika.hu/

Társadalomtudományi folyóirat

SzocHáló, Társadalomtudomány on-line

url: http://www.szochalo.hu/

A Kurt Lewin Alapítvány tematikus weboldala...

Thalasssa

url: http://www.mtapi.hu/thalassa/

Pszichoanalízis - Társadalom - Kultúra

"A Thalassa interdiszciplináris folyóirat. Szerkesztői, akik maguk is különféle szakterületeket képviselnek, egyszersmind arra vállalkoznak, hogy a Thalassa a pszichoanalízis és a humán-, illetve társadalomtudományok kapcsolódási pontjait is bemutassa. A Thalassa független, nyitott, sokszínűséget tükröző folyóirat, amely nem tartozik egyetlen iskolához vagy irányzathoz sem."