TPUBL-A-877

Nők és férfiak a munkaerőpiacon – a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégia céljainak a tükrében

A termék ingyenesen megtekinthető. A termék ingyenesen megtekinthető.

Csatolt dokumentum: megtekintés

A tanulmány egyedi azonosítója: TPUBL-A-877

A tanulmány teljes címe: Nők és férfiak a munkaerőpiacon – a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégia céljainak a tükrében

Szerző: Fre, Mária

Része: Nagy Ildikó - Pongrácz Tiborné (szerk.): Szerepváltozások. Jelentés a nők és férfiak helyzetéről 2009. Budapest: TÁRKI - Szociális és Munkaügyi Minisztérium, 2009, 27-51. p.

Oldalszám: 25

Kiadó:

  • TÁRKI
  • Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Kiadó székhelye: Budapest

Kiadás éve: 2009

Leírás:

  • Ennek a tanulmánynak a célja a nők és férfiak munkaerő-piaci helyzetének értékelése a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégia céljainak a tükrében Magyarországon. Írásunk első részében azt mutatjuk be, hogy a nemek egyenlőségével kapcsolatos elvárások milyen előremutató módon fogalmazódtak meg a kilencvenes évek végén az Európai Foglalkoztatási Stratégiában, és hogyan szorultak később háttérbe a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégiában. A második részben adatokkal és statisztikákkal érzékeltetjük, hogy Magyarország hol tart jelenleg a teljes foglalkoztatottság felé vezető Úton. Végezetül a harmadik részben rávilágítunk a nemek egyenlőtlenségének a megnyilvánulási formáira a jelenlegi magyar munkaerőpiacon.

Partner: Tárki

Termék ára: ingyenes

Kulcsszavak:

Témakörök: